Sestavine
-
700 g Goveje meso - bočnik
-
400 g Korenje
-
2 x Čebula
-
120 ml Worcester omaka
-
3 žlice Gorčica
Navodila
Pečico segrejte na 160 ºC.
Govedino narežite na 5 cm velike koščke, jih začinite s poprom in ščepcem morske soli ter jih 8 minut na suho pražite v vroči posodi skupaj s kostmi.
Medtem operite in obrežite korenje, ga narežite na 5 cm velike koščke in jih položite v ponev z 1 žlico olivnega olja.
Čebulo razrežite na četrtine ter jo razdrobite in dajte v ponev. Mešajte.
Ko se meso lepo obarva, ga preložite v ponev, nato vmešajte worcestersko omako in gorčico ter prelijte z 600 ml vrele vode.
Pokrijte in pecite v pečici približno 4 ure. Po potrebi dodajte kanček vode. Poskusite, začinite in postrezite.
(Foto: pexels.com)