Sestavine
-
400 g Goveji zrezek
-
2 žlički Sezamovo olje
-
400 g Rezanci
-
50 g Maslo
-
150 g Gobe
-
1/4 skodelice Gochujang (korejska omaka s čilijem)
-
1 žlica Paradižnikova omaka
-
1 šopek Brokoli
-
Semena sezampečena
Navodila
Na pladenj v pečici položite zrezek, ga začinite s soljo in pokapajte s sezamovim oljem.
Rezance skuhajte in prihranite 1 skodelico (250 ml) vode od kuhanja.
Na močnem ognju segrejte rahlo namaščeno ponev za žar. Zrezek na žaru na vsaki strani pecite 3-4 minute, dokler ni pečen po vaših željah.
Medtem v ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte polovico masla. Dodajte gobe in jih 2-3 minute pražite, dokler ne postanejo zlate. Odstavite jih in pustite na strani. V ponev dodajte gochujang in paradižnikovo omako ter kuhajte 1-2 minuti, da gochujang rahlo karamelizira. Dodajte vodo od rezancev, zavrite in kuhajte 2-3 minute.
Dodajte rezance in preostalo maslo ter mešajte.
Rezance razdelite na krožnike, na katere dodajte narezan zrezek, brokoli in gobe. Za postrežbo potresite s sezamovimi semeni.
(Foto: pexels.com)