Sestavine
-
100 g Riževi rezanci
-
600 g Školjke klapavice
-
1 x Jajčevec
-
1 šopek Mlada čebula
-
10 g Koriander
-
2 x Limeta
-
2 žlici Čilijeva pasta
-
400 ml Kokosovo mleko
Navodila
Rezance skuhajte v veliki plitvi posodi v skladu z navodili na embalaži. Jajčevce prebodite, nato jih previdno popecite na direktnem ognju na žaru in jih obračajte s kleščami, dokler ne zoglenijo po vsej površini.
Odcedite rezance in jih pustite v cedilu ter ponev vrnite na močan ogenj. Beli del mlade čebule narežite in dajte v ponev. Stebla koriandra drobno sesekljajte in dodajte h čebuli, liste pa prihranite.
Na drobno naribajte limetino lupino in primešajte čilijevo pasto. Dodajte kokosovo mleko. Dodajte školjke, pokrijte ponev in pustite stati približno 4 minute oziroma dokler se školjke ne odprejo. Če ostanejo zaprte, jih zavrzite. Vrhove zelene spomladanske čebule narežite na drobno.
Natrgajte koriandrove liste. Z žlico postrgajte večino počrnele lupine jajčevca (ta je dobila čudovit dimljen okus), nato meso grobo sesekljajte in ga vmešajte v ponev z rezanci.
Dodajte še odprte školjke. Začinite z limetinim sokom, soljo in črnim poprom ter postrezite potreseno z zeleno spomladansko čebulo in listi koriandra.
(Foto: pexels.com)