Sestavine
-
1 glava Cvetača
-
2 žlici Maslo
-
2 x Kremni sir
-
1 žlička Peteršilj
-
1/4 žličke Origano
-
1/2 žličke Bazilika
-
1/3 žličke Zrnasti česen
-
1/3 žličke Čebula v prahu
-
1/2 žličke Sol
-
ščepec Poper
Navodila
Cvetačo narežite na cvetove (manjši kot so cvetovi, hitreje se bo skuhala) in jih dajte v velik lonec ter prelijte z vodo. Lonec pokrijte s pokrovom in ogrejte na visoko temperaturo. Cvetačo kuhajte, dokler ni zelo mehka (približno 10 minut). Kuhano cvetačo odcedite v cedilu.
Medtem ko cvetača vre, pripravite česnovo začimbo. V skledi zmešajte posušen peteršilj, posušen origano, posušeno baziliko, čebulo v prahu, česen v prahu, sol in poper.
Kuhano in odcejeno cvetačo dajte v kuhinjski robot. Cvetačo miksajte, dodajte maslo, kremni sir in česnovo zeliščno začimbo. Pretlačite, da bo zmes gladka. Poskusite in po okusu prilagodite sol ali druge začimbe.
(Foto: pexels.com)