0 0
Cvetačna juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlička mlete kumine
1 velika (1,5 kg), cvetača narezana na cvetove
2 žlici oljčnega olja in dodatna žlica za posipanje
4 vejice timijana
1 čebula, drobno sesekljana
1 strok česna, zdrobljen
1 zelena, drobno narezana
100 ml smetane
800 ml zelenjavne ali piščančje juhe
1 manjhi šopek peteršilja, drobno sesekljanega

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačna juha

To pomirjujočo kremno cvetačno juho zmešajte s kosilom ali lahko večerjo. Dodajte peteršilj in postrezite s kruhom.

  • 35 min
  • Porcije 5
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 ° C / 200 ° C ventilator. Cvetove cvetače dajte v pekač in jih zmešajte z 1 žlico oljčnega olja, kumino in timijanom. Pražimo 15 minut ali dokler se ne zlato obarvajo in zmehčajo. Čas zavržemo.

Olje, ki je ostalo v ponvi, segrejte skupaj s čebulo in zeleno ter na srednji temperaturi pražite 10 minut ali dokler se ne zmehča. Dodajte česen in dušite 1 minuto. Večino cvetače premešajte, nekaj pa je pustite pozneje, da pokrije juho. V ponev dodajte 750 ml omake in kuhajte. Kuhajte 10 minut.

Z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom juho zmešajte do gladkega. Po okusu vmešajte smetano. Če imate raje nekoliko redkejšo juho, dodajte omako. Postavite v skledo in na vrh dodajte peteršilj, rezervirano cvetačo in oljčno olje.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančja solata
Naprej
Cimetov čaj
Nazaj
Piščančja solata
Naprej
Cimetov čaj

Dodajte Komentar