Sestavine
-
500 g Bela moka
-
2 žlički Sol
-
7 g Kvas
-
3 žlice Olivno olje
-
300 ml Voda
Navodila
Zmešajte belo moko, sol in hitro delujoči kvas.
Na sredini naredite jamico, dodajte 3 žlice olivnega olja in 300 ml vode ter dobro premešajte. Če je testo nekoliko trdo, dodajte še 1-2 žlici vode in dobro premešajte.
Testo preložite na rahlo pomokano delovno površino in ga gnetite približno 10 minut.
Ko je testo gladko, ga dajte v rahlo naoljeno skledo in pokrijte s folijo za živila. Pustite vzhajati 1 uro, da se testo podvoji, ali pa ga postavite v hladilnik čez noč.
Pekač obložite s peki papirjem. Testo položite na peki papir in ga pecite še eno uro, dokler se ne podvoji.
Pečico segrejte na 220 °C.
Hlebec posujte z nekaj dodatne moke in z nožem na vrhu hlebca naredite približno 6 cm dolg križ. Pecite 25-30 minut.
(Foto: pexels.com)