0 0
Bel kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Bela moka
2 žlički Sol
7 g Kvas
3 žlice Olivno olje
300 ml Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bel kruh

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte belo moko, sol in hitro delujoči kvas.

Na sredini naredite jamico, dodajte 3 žlice olivnega olja in 300 ml vode ter dobro premešajte. Če je testo nekoliko trdo, dodajte še 1-2 žlici vode in dobro premešajte.

Testo preložite na rahlo pomokano delovno površino in ga gnetite približno 10 minut.

Ko je testo gladko, ga dajte v rahlo naoljeno skledo in pokrijte s folijo za živila. Pustite vzhajati 1 uro, da se testo podvoji, ali pa ga postavite v hladilnik čez noč.

Pekač obložite s peki papirjem. Testo položite na peki papir in ga pecite še eno uro, dokler se ne podvoji.

Pečico segrejte na 220 °C.

Hlebec posujte z nekaj dodatne moke in z nožem na vrhu hlebca naredite približno 6 cm dolg križ. Pecite 25-30 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkov pire
Naprej
Bučni humus
Nazaj
Korenčkov pire
Naprej
Bučni humus

Dodajte Komentar