0 0
Babičina pita (pica) s feferoni in omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Testo testo za pico, naredite za približno 8 oseb
2 žlici Olivno olje
2 žlici Smetana težka smetana
1 skodelica Paradižnik zdrobljen paradižnik
1 x Strok - česen nariban
½ čajne žličke Origano posušen
½ čajne žličke Sol
340 g Mocarela sir nastrgana mocarela
80 g Feferon narezan feferon
1 x Čebula rdeča narezana na tanke kolobarje
Rdeča paprika - mleta po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Babičina pita (pica) s feferoni in omako

Babice so pogosto povezane z dobro hrano in ta babičina pita tudi ni izjema. Sliši se sanjsko in zelo okusno. Prelivi so tukaj stara dobra klasika. Babičino pito lahko kombinirate skupaj s svežo solato in rdečim vinom.

  • 60 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 260 stopinj Celzija z rešetko v spodnji tretjini vaše pečice. Velik obrobljen pekač namastite z oljem. S konicami prstov raztegnite testo do vogalov lista. Pokrijte s kuhinjsko brisačo in pustite počivati ​​pri sobni temperaturi pol ure.

V skledo dajte še paradižnik, česen, smetano, origano in pa še sol ter vse skupaj premešajte.

Testo sedaj odkrijte in ga raztegnite lepo do vogalov pekača, če se je slučajno skrčil. Paradižnikovo mešanico porazdelite enakomerno po testu. Po vrhu potresite sir, čebulo in pa fefereone.

Pecite približno 18 do 20 minut, vse do tedaj dokler se sir ne stopi in ko skorja postane lepo zlato zapečena. Mleto rdečo papriko in pa origano potresite po vrhu.

Dober tek!

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tapiokin puding
Naprej
Mandljev sirup
Nazaj
Tapiokin puding
Naprej
Mandljev sirup

Dodajte Komentar