Sestavine
-
50 dag Ajdova moka
-
30 dag Krompir
-
Sol
-
50 dag Kisla repa
-
Olje
-
Moka
-
1 x Čebulasrednje velika
Navodila
Krompir olupite in narežite na kolobarje. Naj bodo debela približno okoli 3 do 5 mm. Solite, prilijte vodo, in ko zavre, pustite vreti še okoli 15 minut.
Čez krompir naj bo dovolj vode. Nato dodajte ajdovo moko. Čez krompir potresite “kupček” in na sredini do dna posode naredite luknjo, da bo voda lahko prišla ven.
Pokrijte in kuhajte še približno nekje tam od 15-20 minut.
Nato lepo mečkajte s kuhalnico, dokler moka ne vpije vse vode in se zmeša s krompirjem.
Moka snaj se ne vidi več, naj izgine. Žgance pred serviranjem narežite, zdrobite na majhne koščke.
Repo operite in jo skuhajte. Kuhajte približno 1 uro.
Ko jo skuhate, čebulo nasekljajte, prepražite na olju, dodajte še nekaj žlic moke, počakajte, da porumeni in nato peso s tem lepo zabelite.
Postrezite vse skupaj.