• Domov
  • Ajdovi žganci in kisla repa
0 0
Ajdovi žganci in kisla repa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 dag Ajdova moka
30 dag Krompir
Sol
50 dag Kisla repa
Olje
Moka
1 x Čebula srednje velika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdovi žganci in kisla repa

Kuhinja:
  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir olupite in narežite na kolobarje. Naj bodo debela približno okoli 3 do 5 mm. Solite, prilijte vodo, in ko zavre, pustite vreti še okoli 15 minut.

Čez krompir naj bo dovolj vode. Nato dodajte ajdovo moko. Čez krompir potresite “kupček” in na sredini do dna posode naredite luknjo, da bo voda lahko prišla ven.

Pokrijte in kuhajte še približno nekje tam od 15-20 minut.

Nato lepo mečkajte s kuhalnico, dokler moka ne vpije vse vode in se zmeša s krompirjem.

Moka snaj se ne vidi več, naj izgine. Žgance pred serviranjem narežite, zdrobite na majhne koščke.

Repo operite in jo skuhajte. Kuhajte približno 1 uro.

Ko jo skuhate, čebulo nasekljajte, prepražite na olju, dodajte še nekaj žlic moke, počakajte, da porumeni in nato peso s tem lepo zabelite.

Postrezite vse skupaj.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Skutin štrudelj z breskvami
Naprej
Jajčna omleta z bučkami
Nazaj
Skutin štrudelj z breskvami
Naprej
Jajčna omleta z bučkami

Dodajte Komentar