0 0
Zeljanica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Jajce
2 dl Mleko
2 dl Kisla smetana
250 g Špinača
200 g Kajmak
600 g Skuta
10 žlic Maslo
ščepec Sol
ščepec Poper - beli
400 g Testo vlečeno lahko tudi iz kupljenega vlečenega testa

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeljanica

Kuhinja:

Zares okusen nadev iz sira in špinače in to s hrustljavo skorjo, se odlično priležeta vašemu želodcu tudi s kajmakom.

  • 70 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravite si vlečeno testo, oblikujte v hlebček, namastite z oljem in pokrijte.

V višjo posodo dajte vodo, postavite na ogenj in počakajte, da zavre. Špinačo za 3 minute namočite v krop, da se zmehča in upade. Špinačo dobro odcedite, ohladite in na drobno sesekljajte na trakove.

V skledi razžvrkljajte jajca, dodajte mleko, kislo smetano, skuto in kajmak ter dobro premešajte vse sestavine. Na koncu dodajte, vmešajte še špinačo, premešamo ter začinite s soljo in poprom. Segrejte kozico in stopite v njej 5 žlic masla. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Okrogel pekač namažite s stopljenim maslom. Testo na pomokani površini na tanko razvlečemo in z nožem konce testa previdno obrežemo. Po celotni površini testa poškropite stopljeno maslo. Nadev razporedite po testu in testo zvijemo v zelo lepe dolge zvitke. Zvitke zvijete v spiralo, previdno jih položite v okrogel pekač, premažete z maslom in pečemo v ogreti pečici 40 minut.

Ko je pita pečena jo pustimo, da se nekoliko ohladi, nato jo razrežite in postrzite.

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Begova čorba
Naprej
Testenine v česnovi omaki
Nazaj
Begova čorba
Naprej
Testenine v česnovi omaki

Dodajte Komentar