0 0
Špageti marinara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 ml Olivno olje
4 stroki Česen
6 filejev Inčun
400 g Paradižnik - vložen sesekljan
200 ml Belo vino suho
500 g Špageti
300 g Školjke klapavice očiščene
800 g Morski sadeži
200 g Kozice olupljene
Peteršilj
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špageti marinara

Okusne morske testenine. Dober tek!

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte 2 žlici olja ter dodajte česen in inčune. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, dokler se inčuni ne stopijo. Dodajte paradižnike in vino ter zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte 20 minut, da se nekoliko zmanjša.

Medtem v veliki posodi z vrelo slano vodo skuhajte testenine po navodilih na embalaži. Odcedite jih, nato jih vrnite v ponev in jih prelijte z malo olivnega olja.

V ponev z omako dodajte školjke, jih pokrijte in kuhajte 1 minuto ter občasno stresajte ponev. Dodajte preostale morske sadeže in kuhajte še 3 minute, dokler se mešanica marinara in kozice ne skuhajo in se školjke ne odprejo. Po okusu začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom. Dodajte odcejene testenine, premešajte, nato razdelite v sklede in postrezite okrašene s peteršiljevimi lističi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čebulne rolice
Naprej
Zdrav sok za zajtrk
Nazaj
Čebulne rolice
Naprej
Zdrav sok za zajtrk

Dodajte Komentar