0 0
Sladkorne palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Sladkor v prahu fondant
1 žlička Esenca poprove mete
1 žlička Gelska živilska barvila različnih barv
Koruzna moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sladkorne palčke

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko

Poletja je konec, mi pa že nestrpno pričakujemo sladke praznike!

  • 1 h
  • Porcije 20
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V sladkor v prahu (fondant) dodajte 4 žlice vode in mešajte, dokler se ne združi. Za boljši okus postopoma dodajte esenco.
400 g fondanta dajte na stran. Preostalih 100 g razdelite na štiri 25-gramske kose, nato pa v vsak kos vgnetite izbrano barvo, dokler ne dosežete želenega tona.

Fondant posujte s koruzno moko. 100 g belega fondanta razvaljajte v 15 cm dolgo klobasico. Barvni fondant razdelite na pol in vsak kos zvijte v 15-centimetrsko kepo.

Beli fondant vstavite med dva barvna. Z dlanmi na delovni površini fondant razvaljajte, da postane dolg in tanek.
Oba konca vzemite med konice prstov in ju zavrtite v nasprotno smer, da ustvarite vrtinec.

Zvit fondant razrežite na pet delov in enega od njih zavijte okoli prsta, da oblikujete “kljuko”.

Prenesite na list papirja za peko, ki se ne prijema. Ponovite s preostalim fondantom.

Sladke palčke pustite 24 ur, da se strdijo, nato pa za okras nanje pritrdite trakove.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečena goska
Naprej
Piščanec z gobjim polnilom
Nazaj
Pečena goska
Naprej
Piščanec z gobjim polnilom

Dodajte Komentar