Sestavine
-
30 g Čebulna juha
-
1 x Puranja prsaodmrznjene
-
1 x Čebula
-
1 skodelica Juha piščančja
-
2 žlici Voda
-
1 žlica Koruzni škrob
Navodila
Čebulno jušno mešanico polijte po puranjih prsih in jih položite v lonec. Nad in okoli puranjih prsi položite koščke zelene in čebule. Puranje prsi prelijte s piščančjo juho.
Lonec pokrijte in kuhajte približno 30 minut na zmerni temperaturi, nato pa še 15 minut na znižani temperaturi (toliko, da štedilnik greje). Puranje prsi prenesite na krožnik in jih narežite na rezine.
V skledi zmešajte vodo in koruzni škrob ter dodajte majhno količino vroče tekočine iz lonca. Mešajte, dokler se ne raztopi in prelijte v lonec ter dobro stepajte, dokler se ne zgosti, približno 3 minute. Omako postrezite ob puranu.
(Foto: pexels.com)