Sestavine
-
0.5 skodelice Marmeladapoljubna marmelada
-
2 žlici Sladkorza kremo
-
200 g Rjavi sladkorza kremo
-
250 g Masloza kremo, zmehčano maslo
-
2 žlici Rumza kremo
-
2.5 dl Mlekoza kremo
-
2 žlici Koruzni škrobza kremo
-
1 vrečka Vanilijev sladkorza kremo
-
1 x Jajčni rumenjakza kremo
-
140 g Sladkorza testo
-
0.5 kg Mokaza testo
-
60 g Masloza testo
-
2 x Jajceza testo
-
2 žlički Soda bikarbonaza testo
-
1 ščepec Solza testo
-
2.5 žlice Medza testo
-
80 g Sladkorza čokoladni premaz
-
80 g Masloza čokoladni premaz
-
1 žlica Koruzni škrobza čokoladni premaz
-
1 žlica Rumza čokoladni premaz
-
2 žlici Kakav v prahuza čokoladni premaz
-
1 žlica Mlekoza čokoladni premaz
Navodila
V kovinski skledi nad vodno kopeljo stopite maslo, sladkor in pa med. Odstavite skledo in pustite, da se bo mešanica ohladila do mlačnega, nato pa primešajte razžvrkljani jajci. Dodajte presejano moko in pomešajte s sodo bikarbono in moko ter sestavine gnetite toliko časa, da dobite gladko testo, ki ga oblikujte v kepo in pustite počivati, medtem ko boste pripravili kremo.
V skledi gladko razmešajte rumenjak in pa koruzni škrob. Segrejte mleko v kozici in vanj vmešajte škrobno mešanico. Kremo na srednje močnem ognju ob stalnem mešanju kuhajte toliko časa, da se zgosti. Odstavite kozico in v kremo vmešajte 2 žlici sladkorja in vaniljev sladkor. Pretresite jo v skledo, pokrijte s folijo za živila in pustite, da se ohladi.
V skledi kremasto umešajte zmehčano maslo s preostalim sladkorjem in rumom. Vmešajte in to po žlicah v ohlajeno kremo.
Za pripravo sladice boste potrebovali velik pravokoten pekač (približne velikosti 40 x 30 cm). Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Ohlajeno testo razdelite na tri dele, ki jih razporedite na rahlo pomokano delovno površino in razvaljate na velikost pekača. Kose testa pecite na papirju za peko, na obrnjenem pekaču in to od 10 do 15 minut oziroma toliko, da se zlato rjavo obarvajo. Najbolje bo, da testo razvaljate kar na kosu pairja za peko in nato vse skupaj položite na narobe obrnjen pekač in spečete. Pečene kose testa ohladite.
Kos pečenega testa položite v pekač in premažite na tanko z marmelado. Na testo dajte polovico kreme in jo enakomerno debelo razmažete po vsej površini ter po vrhu lrpo pogladite. Na kremo položite še drugi kos pečenega testa in ga prav tako premažite s tanko plastjo marmelade in obložite s preostalo smetano. Na kremo položite še zadnji kos pečenega testa in ga premažite s tanko plastjo marmelade.
Pripravite preliv. Maslo raztopite skupaj s sladkorjem. Primešajte mleko, koruzni škrob, rum in pa na koncu še kakav. Ko boste dobili popolnoma gladko zmes, jo razmažite po testu. Sladica naj pred rezanjem počiva (vsaj) en dan, to pa zato, da se posamezne plasti dobro povežejo med seboj.
Opomba: Hlajenje sladice ni vključeno v vaš čas priprave!
(Foto: Getty Images)