Sestavine
-
1 piščančje prsi
-
6-8 tortilj
-
4-5 velikih čebul
-
4-5 velikih rdečih paprik
-
sir(ementaler)
-
solata
-
1 velika kisla smetana
-
olje
-
sol
-
origano
-
bazilika
Navodila
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo na majhne kocke in ga na olju v ponvi pečemo toliko časa, da je pečen.
Tortilje, ki smo jih prej segreli v ponvi, namažemo s kislo smetano. Po sredini jih nadevamo s papriko in čebulo, piščancem, naribanim sirom, solato (narezano na drobne trakove) in zvijemo.
Tortilje lahko na hitro pogrejemo v pečici ali mikrovalovki, toliko, da se sir stopi, a moramo solato dodati v tortiljo naknadno, po gretju, sicer je mehka.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo na majhne kocke in ga na olju v ponvi pečemo toliko časa, da je pečen.
Tortilje, ki smo jih prej segreli v ponvi, namažemo s kislo smetano. Po sredini jih nadevamo s papriko in čebulo, piščancem, naribanim sirom, solato (narezano na drobne trakove) in zvijemo.
Tortilje lahko na hitro pogrejemo v pečici ali mikrovalovki, toliko, da se sir stopi, a moramo solato dodati v tortiljo naknadno, po gretju, sicer je mehka.
|