0 0
Zelenjavna enolončnica s pistou omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 x Čebula
2 x Strok - česen
2 žlici in pol Olivno olje
3 x Korenje
3 x Por le beli del pora
3 x Krompir
3 x Bučke mlade bučke
1 x Zelena - steblo
2 x Lovorjev list
400 g Paradižnik
250 g Fižol stročji
40 g Parmezan nariban parmezan
90 g Jušne testenine
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
3 žlice Olivno olje uporabite za pistou omako
80 g Bazilika uporabite za pistou omako
2 x Strok - česen uporabite za pistou omako

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavna enolončnica s pistou omako

Ta enolončnica je bogata, hranljiva in zelo okusna zelenjavna jed za na žlico. Če želite, zamenjajte pestou omako narejeno iz olivnega olja in česna, z bazilikinim pestom. Tudi kos domačega kruha se odlično prilega zraven.

  • 55 minut
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Čebulo in česen olupite in vsakega na drobno nasesekljajte. Vso zelenjavo očistite, po potrebi operite in tudi posušite. Por na drobno nasesekljajte, preostalo zelenjavo pa narežite na približno enakomerne koščke. Paradižnike v kopru blanširajte 30 sekund, pustite da se ohladijo, nato olupite in narežite na koščke.

 

V velikem loncu segrejte olivno olje in na njem, ko mešate približno 5 minut pražite čebulo, česen in pa por. Dodajte narezano zelenjavo, lovorjev list in pa narezan paradižnik. Pražite še 2 minuti, nato pa zalijte z dovolj tekočine (voda, jušna osnova). Imeti moraš toliko tekočine, da popolnoma prekrije vse sestavine.

 

V loncu ob rahlem vrenju kuhajte sestavine na majhnem ognju, dokler se vsa zelenjava ne zmehča. Dodajte testenine in kuhajte samo toliko časa, da bodo te skuhane. Po želji dolijte še malo vode ali jušne osnove.

 

Medtem ko se vam enolončnica kuha pripravite pistou omako. Olupite česen, pretlačite ga v možnarju skupaj s ščepcem soli, da dobite gladko kremasto zmes. Po malem dodajajte lističe bazilike in ko dobite zeliščno kašo, dodajte olivno olje. Dobro premešajte, da dobite gosto in gladko omaka, ki jo lahko začinite s poprom in soljo po vašem okusu.

 

Enolončnico začinite s poprom in soljo po vašem okusu. Postrezite v jušni skledi (globoki krožniki), dekorirajte z žlico pistou omake in potreseite z naribanim parmezanom.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Romesco omaka
Naprej
Jogurtove lučke
Nazaj
Romesco omaka
Naprej
Jogurtove lučke

Dodajte Komentar