Sestavine
-
1 x Zelje
-
3 žlice Olivno olje
-
2 žlički Sojina omaka
-
1 žlička Limonin sok
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
1 žlička Javorjev sirup
-
1/2 žličke Kosher Sol
-
ščepec Poper
-
1 strok Česensesekljan
-
1/2 skodelice Drobtine
-
2 žlici Peteršiljsesekljan
Navodila
Pečico segrejte na 230 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Zelje narežite na centimetrske zelene zrezke.
Zrezke zelja v enem sloju položite na pripravljen pekač. Stranice se lahko dotikajo.
V manjši skledi zmešajte 1 1/2 žlice oljčnega olja, sojino omako, limonin sok, papriko in javorjev sirup. Z vilicami stepajte.
Z omako premažite rezine zelja, pri čemer uporabite polovico omake. Zrezke zelja nežno obrnite in s preostalo omako premažite drugo stran. Zrezke zelja potresite s 1/4 čajne žličke soli in poprom. Lahko začinite samo eno stran.
Zrezke zelja položite v pečico in znižajte temperaturo na 200 °C. Pecite, dokler robovi ne porjavijo, približno 25 minut.
V majhno ponev na srednji temperaturi dodajte preostalo 1 žlico oljčnega olja, dodajte česen in ga pražite približno 30 sekund.
Dodajte drobtine in preostalo 1/4 čajne žličke soli. Drobtine med nenehnim mešanjem pražite približno 3 minute, da se zlato rjavo obarva. Odstavite z ognja in vmešajte peteršilj.
Pečene zelene zrezke z veliko lopatico prenesite na krožnik in jih tik pred serviranjem posujte s česnovimi drobtinami.
(Foto: pexels.com)