0 0
Zeleni zrezki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Zelje
3 žlice Olivno olje
2 žlički Sojina omaka
1 žlička Limonin sok
1 žlička Dimljena sladka paprika
1 žlička Javorjev sirup
1/2 žličke Kosher Sol
ščepec Poper
1 strok Česen sesekljan
1/2 skodelice Drobtine
2 žlici Peteršilj sesekljan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeleni zrezki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 230 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

Zelje narežite na centimetrske zelene zrezke.

Zrezke zelja v enem sloju položite na pripravljen pekač. Stranice se lahko dotikajo.
V manjši skledi zmešajte 1 1/2 žlice oljčnega olja, sojino omako, limonin sok, papriko in javorjev sirup. Z vilicami stepajte.

Z omako premažite rezine zelja, pri čemer uporabite polovico omake. Zrezke zelja nežno obrnite in s preostalo omako premažite drugo stran. Zrezke zelja potresite s 1/4 čajne žličke soli in poprom. Lahko začinite samo eno stran.
Zrezke zelja položite v pečico in znižajte temperaturo na 200 °C. Pecite, dokler robovi ne porjavijo, približno 25 minut.
V majhno ponev na srednji temperaturi dodajte preostalo 1 žlico oljčnega olja, dodajte česen in ga pražite približno 30 sekund.

Dodajte drobtine in preostalo 1/4 čajne žličke soli. Drobtine med nenehnim mešanjem pražite približno 3 minute, da se zlato rjavo obarva. Odstavite z ognja in vmešajte peteršilj.
Pečene zelene zrezke z veliko lopatico prenesite na krožnik in jih tik pred serviranjem posujte s česnovimi drobtinami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marinirana jajca
Naprej
Poletni krompirjev narastek
Nazaj
Marinirana jajca
Naprej
Poletni krompirjev narastek

Dodajte Komentar