0 0
Zelena kremna juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 skodelic divjih užitnih rastlin čemaž, kopriva, navadni plešec, ozkolistni trpotec, navadna regačica
200 g krompirja
1 žlica olivnega olja
1 žlica polnovredne moke
8 dl zelenjavne jušne osnove
5 dl mleka
1.5 dl kisle smetane
1 ščepec soli
1 ščepec mletega popra

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelena kremna juha

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zelo zdrava juha iz divjih užitnih rastlin.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Rastline očistimo, operemo, odcedimo in narežemo. Cvetove za okrasitev prihranimo cele. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. V veliki globoki ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in rastline, potresemo z žlico polnovredne moke in med stalnim mešanjem na zmerni temperaturi pražimo 15 minut. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo 15 minut. Prilijemo še mleko in kuhamo med stalnim mešanjem, dokler se juha rahlo ne zgosti. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pokusimo in po okusu solimo in popramo. Razdelimo na krožnike. Na vsak krožnik z žličko porazdelimo kepice kisle smetane. Juho okrasimo s cvetovi mrtve koprive.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brezalkoholni kokosov koktajl
Naprej
Goveja enolončnica
Nazaj
Brezalkoholni kokosov koktajl
Naprej
Goveja enolončnica

Dodajte Komentar