Sestavine
-
6 skodelic divjih užitnih rastlinčemaž, kopriva, navadni plešec, ozkolistni trpotec, navadna regačica
-
200 g krompirja
-
1 žlica olivnega olja
-
1 žlica polnovredne moke
-
8 dl zelenjavne jušne osnove
-
5 dl mleka
-
1.5 dl kisle smetane
-
1 ščepec soli
-
1 ščepec mletega popra
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Rastline očistimo, operemo, odcedimo in narežemo. Cvetove za okrasitev prihranimo cele. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke.
V veliki globoki ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in rastline, potresemo z žlico polnovredne moke in med stalnim mešanjem na zmerni temperaturi pražimo 15 minut.
Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo 15 minut. Prilijemo še mleko in kuhamo med stalnim mešanjem, dokler se juha rahlo ne zgosti.
Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Pokusimo in po okusu solimo in popramo. Razdelimo na krožnike. Na vsak krožnik z žličko porazdelimo kepice kisle smetane. Juho okrasimo s cvetovi mrtve koprive.
|