0 0
Vegi musaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Posušeni jurčki
2 x Čebula
8 strokov Česen
Oljčno olje
1/2 Cimetove paličice
15 g Origano
2 žlici Vinski kis
2 x Jajčevec
800 g Krompir
600 g Paradižnik iz pločevinke
150 g Sir feta
2 x Jajce
250 ml Mleko
1 x Muškatni orešček

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegi musaka

Brezmesna grška jed

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 3 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Jurčke prelijte s 300 ml vrele vode. Čebulo in česen olupite in narežite na drobno.

V veliko ponev na srednje nizki temperaturi kanite 2 žlici olja, dodajte cimet in ga pražite 1 minuto, nato dodajte čebulo in česen.
Dodajte lističe origana, prilijte kis in s pokrovko dušite 20 minut ali dokler se ne zmehčajo in rahlo pozlatijo, pri tem pa redno mešajte.

Medtem jajčevce vzdolžno narežite na rezine debeline 1 cm, nato pa jih v serijah popecite na žaru.

Krompir očistite in narežite na tanke rezine, nato ga dodajte v posodo z vodo od jurčkov, gobe pa prihranite.

Paradižnik stresite v ponev, nato prilijte 1 skodelico vode in temeljito premešajte. Pokrijte s pokrovom in pustite na srednjem ognju 50 minut ali dokler se ne zmehča, pri čemer zadnjih 5 minut redno mešajte.

Pečico segrejte na 200 °C.

Gobe skupaj s polovico sira in z jajci dajte v mešalnik. Prilijte mleko, naribajte polovico muškatnega oreščka in mešajte do gladkega.

Paradižnikovo omako začinite z morsko soljo in s črnim poprom, nato pa polovico vlijte v pekač. Pokrijte s polovico jajčevcev, prelijte s 4 žlicami kremne omake, nato ponovite in končajte s preostalo kremno omako.

Nadrobite preostanek sira, pokrijte z alu folijo in pecite 50 minut, zadnjih 15 minut pa odstranite folijo. Pred serviranjem pustite stati 15 minut.
Musako postrezite z zeleno solato z limoninim prelivom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mini veganski krofi
Naprej
Jagnječja obara
Nazaj
Mini veganski krofi
Naprej
Jagnječja obara

Dodajte Komentar