0 0
Veganski tacos/takos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Oljčno olje
1/2 Čebula drobno sesekljana
1 velik Sladki krompir olupljen in narezan na 1 cm velike kocke
2 Rdeča paprika drobno narezani
400 g Fižol pločevinka, opran in odcejen
2 čajni žlički Mleta kumina
1 čajna žlička Zrnasti česen
1 žlica Pasta chipotle mehiška pasta, po želji
8 - 10 Tortilije segrete
1 Avokado olupljen, na drobno narezan
Salsa
2 Paradižnik na drobno narezan
1/2 Čebula drobno sesekljana
šopek Koriander sesekljan
1 Limeta iztisnjen sok in rezine za postrežbo
Marinirana čebula
1 majhna Čebula drobno sesekljana
4 žlice Jabolčni kis
1 žlica Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski tacos/takos

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 45 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Salsa

  • Marinirana čebula

Navodila

Deli

Marinirana čebula:

Sestavine za marinirano čebulo dajte v kozarec. Prelijte jo z 2 žlicama vrele vode in dodajte ščepec soli. Medtem ko pripravljate tacose, jih pustite, da se marinira.

Tacos (nadev):

V ponvi segrejte olje in 10 minut pražite čebulo, da se zmehča. Vmešajte sladki krompir in poper ter ju pražite še do 10 minut. Vmešajte fižol, kumino in zrnasti česen. Začimbe nekaj minut pražite, nato pa vmešajte čipotle (mehiška pasta chipotle), 100 ml vrele vode in začimbe po vašem okusu. Kuhajte 10 minut, da se zelenjava zmehča, omaka pa prekrije zelenjavo in fižol.

Salsa:

V skledi zmešajte sestavine salse in dodajte nekaj začimb. Segrete tortilje postrezite z zelenjavo in fižolom, marinirano čebulo, salso, avokadom in jogurtom. Vsak naj si sestavi svoj tacos s pripravljenimi sestavinami.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavna mineštra za poletje
Naprej
Ovsena kaša z ribezom in mandljevim maslom
Nazaj
Zelenjavna mineštra za poletje
Naprej
Ovsena kaša z ribezom in mandljevim maslom

Dodajte Komentar