Sestavine
-
1 žlica Oljčno olje
-
1/2 Čebuladrobno sesekljana
-
1 velik Sladki krompirolupljen in narezan na 1 cm velike kocke
-
2 Rdeča paprikadrobno narezani
-
400 g Fižolpločevinka, opran in odcejen
-
2 čajni žlički Mleta kumina
-
1 čajna žlička Zrnasti česen
-
1 žlica Pasta chipotlemehiška pasta, po želji
-
8 - 10 Tortilijesegrete
-
1 Avokadoolupljen, na drobno narezan
-
Salsa
-
2 Paradižnikna drobno narezan
-
1/2 Čebuladrobno sesekljana
-
šopek Koriandersesekljan
-
1 Limetaiztisnjen sok in rezine za postrežbo
-
Marinirana čebula
-
1 majhna Čebuladrobno sesekljana
-
4 žlice Jabolčni kis
-
1 žlica Sladkor v prahu
Navodila
Marinirana čebula:
Sestavine za marinirano čebulo dajte v kozarec. Prelijte jo z 2 žlicama vrele vode in dodajte ščepec soli. Medtem ko pripravljate tacose, jih pustite, da se marinira.
Tacos (nadev):
V ponvi segrejte olje in 10 minut pražite čebulo, da se zmehča. Vmešajte sladki krompir in poper ter ju pražite še do 10 minut. Vmešajte fižol, kumino in zrnasti česen. Začimbe nekaj minut pražite, nato pa vmešajte čipotle (mehiška pasta chipotle), 100 ml vrele vode in začimbe po vašem okusu. Kuhajte 10 minut, da se zelenjava zmehča, omaka pa prekrije zelenjavo in fižol.
Salsa:
V skledi zmešajte sestavine salse in dodajte nekaj začimb. Segrete tortilje postrezite z zelenjavo in fižolom, marinirano čebulo, salso, avokadom in jogurtom. Vsak naj si sestavi svoj tacos s pripravljenimi sestavinami.
(Foto: pexels.com)