0 0
Veganske meringe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 pločevinka Konzervirana čičerika tekočina
¼ čajne žličke Vinski kamen
¾ skodelice Sladkor
½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganske meringe

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Meringe so švicarska sladica iz stepenega, oslajenega beljaka, za vas pa smo pripravili vegansko različico.

  • 2 h 15 min
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 100 stopinj C. Pekač obložite s pergamentom za peko.

Čičerko odcedite in prihranite 1/2 skodelice tekočine iz pločevinke. Čičeriko shranite za drugo uporabo. Tekočino iz čičerike vlijte v skledo in dodajte vinski kamen. Mešanico stepajte z električnim mešalnikom, dokler se ne oblikujejo mehki vrhovi. Postopoma dodajajte sladkor, po 1 žlico naenkrat, med nenehnim stepanjem, dokler se ne oblikujejo vrhovi, približno 20 minut. Dodajte vaniljev ekstrakt.

Na pripravljen pekač oblikujte majhne kroge s premerom približno 2 cm.

Pecite v ogreti pečici, dokler niso meringe čvrste in se zlahka odlepijo od pergamentnega papirja, približno 90 minut. Odstranite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladijo, vsaj 15 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chia kaša
Naprej
Ostrige na žaru
Nazaj
Chia kaša
Naprej
Ostrige na žaru

Dodajte Komentar