0 0
Veganska lazanja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Čebula
2 stroka Česen
2 x Korenje
2 vejici Zelena
Oljčno olje
1 žlička Čilijevi kosmiči
100 ml Rdeče vino
400 g Leča
300 g Paradižnik iz pločevinke
700 g Gobe
1 žlica Univerzalna moka
500 ml Mandljevo mleko
70 g Veganski sir
300 g Listi za lazanjo (testenine)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganska lazanja

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
  • 3 h
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebulo, česen in korenje, obrežite zeleno in jih drobno sesekljajte. Vse to stresite v ponev in na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja, dodajte čilijeve kosmiče in kuhajte 20 minut.

Prilijte vino in pustite, da se razkuha, nato pa dodajte lečo.

Vmešajte paradižnik, dodajte 1 pločevinko vode in na nizkem ognju kuhajte 1 uro. Začinite z morsko soljo in črnim poprom.

Medtem gobe na srednji temperaturi 5 minut na suho pražite, nato jih prestavite na krožnik.

Ponev na hitro obrišite, nato vlijte 4 žlice olja in vmešajte moko. Postopoma primešajte mandljevo mleko, kuhajte 5 minut, da se zgosti, nato pa prelijte v mešalnik.

Dodajte tretjino gob in 50 g sira, začinite s soljo in poprom ter zmiksajte do gladkega.

Pečico segrejte na 180 stopinj celzija.
Na dno pekača položite plast paradižnikove omake, nanjo razporedite nekaj gob, nato pa prekrijte z lističi za lazanjo in 5 žlicami kremne omake. Te plasti ponovite še trikrat in na koncu dodajte še preostalo omako in gobe.
Preostali sir naribajte.

Naberite žajbelj, ga premažite z malo olja in potisnite v zgornjo plast.
Pecite 50 minut.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pivski kruh
Naprej
Namaz iz jajčevca
Nazaj
Pivski kruh
Naprej
Namaz iz jajčevca

Dodajte Komentar