Sestavine
-
2 x Čebula
-
2 stroka Česen
-
2 x Korenje
-
2 vejici Zelena
-
Oljčno olje
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
100 ml Rdeče vino
-
400 g Leča
-
300 g Paradižnik iz pločevinke
-
700 g Gobe
-
1 žlica Univerzalna moka
-
500 ml Mandljevo mleko
-
70 g Veganski sir
-
300 g Listi za lazanjo (testenine)
Navodila
Olupite čebulo, česen in korenje, obrežite zeleno in jih drobno sesekljajte. Vse to stresite v ponev in na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja, dodajte čilijeve kosmiče in kuhajte 20 minut.
Prilijte vino in pustite, da se razkuha, nato pa dodajte lečo.
Vmešajte paradižnik, dodajte 1 pločevinko vode in na nizkem ognju kuhajte 1 uro. Začinite z morsko soljo in črnim poprom.
Medtem gobe na srednji temperaturi 5 minut na suho pražite, nato jih prestavite na krožnik.
Ponev na hitro obrišite, nato vlijte 4 žlice olja in vmešajte moko. Postopoma primešajte mandljevo mleko, kuhajte 5 minut, da se zgosti, nato pa prelijte v mešalnik.
Dodajte tretjino gob in 50 g sira, začinite s soljo in poprom ter zmiksajte do gladkega.
Pečico segrejte na 180 stopinj celzija.
Na dno pekača položite plast paradižnikove omake, nanjo razporedite nekaj gob, nato pa prekrijte z lističi za lazanjo in 5 žlicami kremne omake. Te plasti ponovite še trikrat in na koncu dodajte še preostalo omako in gobe.
Preostali sir naribajte.
Naberite žajbelj, ga premažite z malo olja in potisnite v zgornjo plast.
Pecite 50 minut.
(Foto: pexels.com)