Sestavine
-
2 skodelici Moka
-
3 X Jajce, stepena posebej
-
1 1/2 skodelice Mleko
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
1 žlica Maslo
-
1/2 čajne žličke Sol
Navodila
Zmešajte 1 skodelico moke in 1/2 žličke soli. Z mlekom nežno vmešajte 4 rumenjake, nato še stopljeno maslo, moko in nazadnje tudi stepene beljake. Vafljar naj bo zelo čist in naj se temeljito segreje z obeh strani.
Premažite ga s kosom masla. Zaprite vafljar in ga obrnite tako, da maščoba prekrije vse dele. V vsak del vafljarja dajte toliko testa, da ga napolnite do dveh tretjin. Zaprite vafljar in pecite vaflje minuto ali več na vsaki strani. Postrezite vroče, z javorjevim sirupom in sladkorjem v prahu, pomešanim z mletim cimetom.