Sestavine
-
1 žlička Sol
-
0.5 kg Kumara
-
1 žlica Kisali pa limonin sok
-
50 g Sesekljani orehi
-
Hladna vodapo okusu
-
200 g Jogurtčvrst
-
2 žlici Olivno oljeali pa sončnično olje
-
Poper - mletipo okusu
-
Koperza serviranje
-
Sesekljani orehiza serviranje
Navodila
V terilniku zmeljite olupljen česen, sol in kis v gosto pasto.
Kumare operite, jih olupite, narežite jih na manjše kocke in zmešajte s česnovo pasto in jogurtom.
Nalijte si toliko hladne vode, da boste seveda dobili želeno gostoto. Vmešajte sesekljan koper, olje in orehe, premešajte in začinite z mletim poprom.
Juho postrezite v jušnih skledicah. Po potrebi juho ohladite s kockami ledu. Okrasite s sesekljanimi orehi, potresite s koprom in postrezite.
Opombe:
Če vam je bolje, lahko namesto jogurta uporabite tudi kislo mleko.
Dodatek orehov lahko po vaši želji tudi izpustite.