Sestavine
-
1 žlica Sončično olje
-
3 žlice Kari pasta
-
200 ml Kokosovo mleko
-
700 ml Ribja jušna osnova
-
4 x Čebula šalotkatanke rezine
-
1 x Čilitanke rezine
-
2 lista Limeta
-
250 g Bučaolupljena, koščki
-
1 x Paprikatrakovi
-
2 žlici Ribja omaka
-
2 žlici Pasta tamarind (indijski datelj)
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
600 g Ribji file
-
100 g Mlada špinača
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte kari pasto in jo kuhajte 2 minuti oziroma dokler ne zadiši.
Dodajte kokosovo mleko, jušno osnovo, šalotko, čili in liste limete, če jih uporabljate, ter premešajte. Dodajte buče, papriko, tamarind, ribjo omako, sladkor in ščepec soli ter kuhajte 20 minut ali dokler se buče ne zmehčajo.
Dodajte ribe in kuhajte 5 minut.
V 4 sklede dajte nekaj špinače ter na vrh položite ribo in zelenjavo. Obložite jih s preostalo špinačo, nato pa jih prelijte z juho in postrezite.
(Foto: pexels.com)