Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
4 rezine Slaninanarezana na kocke
-
1/2 Čebulanarezana na kocke
-
3 stroki Česensesekljan
-
2 kg Špargljinarezani na 1 cm velike kose
-
2 ½ skodelice Juha piščančja
-
1 žlička Sol
-
ščepec Poper
-
1 skodelica Smetana za stepanje
Navodila
Na segreto olje dodajte slanino in jo dušite 2 minuti. Vmešajte čebulo in kuhajte, dokler se čebula ne zmehča. Dodajte česen in šparglje. Kuhajte 2 minuti.
Šparglje prelijte s piščančjo juho in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte 15 min
Mešanico špargljev pretlačite z mešalnikom do gladkega. Vmešajte smetano in kuhajte, dokler se juha ne segreje, vendar ne zavre. Poskusite in začinite s soljo in poprom.
(Foto: pexels.com)