Sestavine
-
2 žlici Kapre
-
2 x Limona
-
Olivno olje
-
1 strok Česen
-
1 x Čili - rdeči
-
4 x Inčun
-
30 g Pistacijenesoljene, olupljene
-
10 g Meta
-
4 x Lignji
-
500 g Paradižnik
Navodila
Kapre namočite v skledo z vodo. Iztisnite ves limonin sok v veliko plitvo skledo in dodajte 4 žlice olja.
Olupite česen in ga skupaj s čilijem, inčuni, pistacijami, odcejenimi kaprami in metinimi lističi drobno sesekljajte. Vse skupaj stresite v skledo in dobro premešajte.
Narežite lignje in v vroči ponvi ali na žaru pecite približno 1 minuto na vsaki strani (brez olja ali začimb), dokler rahlo ne zogleni in se ne začne zvijati. Ko je vsak kos pripravljen, ga potopite v omako.
Paradižnike narežite na rezine in jih položite na servirni krožnik. Lignje narežite na drobne rezine in jih razporedite na paradižnike. Z žlico prelijte preostalo omako in postrezite vroče.
(Foto: pexels.com)