0 0
Solata “tabule” s kuskusom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
pol skodelice Kuskus
2 x Mlada čebula
1 x Kumara
2 x Paradižnik srednje velika
Jušna osnova zelenjavna jušna osnova ali pa voda
pol šopka Meta sveža
cel šopek Peteršilj svež
3 žlice Olivno olje
3 žlice Limonin sok
Poper - mleti svež, po okusu
pol žličke Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Solata “tabule” s kuskusom

Poletje je čas, da boste lahko okusili različne vrst solat. Nekateri prisegajo predvsem na krompirjevo solato, nekateri na grško in šobsko, spet nekateri pa si vroča poletja ne predstavljajo brez solate iz paradižnika in kumar. Ampak to sploh ni tako pomembno, zato vam priporočamo, da vsaj enkrat poskusite solato tabule, ki je ena izmed najbolj priljubljenih libanonskih jedi. Namesto bulgurja pa uporabite lahko kar kuskus...

  • 25 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Jušno osnovo oziroma rahlo osoljeno vodo segrejte, dokler ta ne zavre. Kuskus dajte v skledo. Zalijte le s toliko vroče jušne osnove ali vode, da bodo vsa zrna prekrita s tekočino. Skledo pokrijte, da kuskus vpije vse tekočino in da se lepo napne.

Medtem pripravite zelenjavo in pa tudi zelišča. Paradižnikom in kumaram odstranite tudi semena in jih na drobno narežite. Če je kumaričina lupina trda, jo pred rezanjem olupite. Beli del mlade čebule narežite na manjše koščke, zeleno steblo pa narežite na kolobarčke. Peteršilj in meto na grobo sesekljajte.

Ko kuskus nabrekne, ga prebodite z vilicami in zdrobite v posamezna zrna. Dodajte še rezine kumare, paradižnik, mlado čebulo, peteršilj in meto ter vse dobro premešajte.

V skledi pripravite preliv tako, da zmešate limonin sok, olivno olje in pa sol. S pripravljenim prelivom prelijte sestavine, ki so v skledi. Ponovno nežno premešajte, da se vam preliv enakomerno porazdeli. Po potrebi začinite tudi z limono ali pa s soljo ter po potrebi dodajte tudi malenkost mletega popra.

Solate lahko postrežete takoj, še bolje pa je, da jo pred serviranjem ohladimo za kakšne 2-3 ure (tudi lahko kar čez noč), da se primerno ohladi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zdrobovi slivovi cmoki
Naprej
Limonini mafini brez glutena
Nazaj
Zdrobovi slivovi cmoki
Naprej
Limonini mafini brez glutena

Dodajte Komentar