Sestavine
-
1 x Čebula rdeča
-
Olivno olje
-
75 g Maslo
-
10 g Timijan
-
2 x Klobasa
-
300 g Riž
-
250 ml Rdeče vino
-
1 l Piščančja juha
-
40 g Lešniki
-
50 g Parmezan
-
50 g Sir
Navodila
V loncu segrejte jušno osnovo in v ponvi pražite lešnike.
Medtem sesekljajte čebulo.
Lešnikom dodajte 1 žlico oljčnega olja in 1 košček masla, nato sesekljano zelenjavo in timijanove lističe.
Meso klobas iztisnite iz kožic v ponev in ga s hrbtno stranjo lesene žlice zdrobite. Kuhajte 10 minut in občasno premešajte, nato vmešajte riž, da se prepraži.
Po 2 minutah prilijte vino in mešajte, dokler se ne vpije.
Zdaj začnite dodajati juho, po eno zajemalko naenkrat, pustite, da se vsaka zajemalka skuha, preden jo dodate, in neprestano mešajte 16 do 18 minut ali dokler riž ni kuhan.
Ko je riž pripravljen, dodajte še kanček juhe ali vode, nato na drobno naribajte večino parmezana, ga stepite s preostalim maslom, poskusite in začinite.
Izklopite ogenj in vmešajte majhne koščke sira, da se nežno stopi v riž.
Pokrijte in pustite počivati 2 minuti, medtem ko drobite lešnike.
Rižoto razdelite na tople krožnike, nato pa na drobno naribajte preostali parmezan.
Potresite z zdrobljenimi lešniki in timijanovimi listki ter pokapajte z oljčnim oljem.
(Foto: pexels.com)