0 0
Riževa bovla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Riževa bovla

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 40 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Tofu osušite s kuhinjskim papirjem in narežite na 4 “zrezke”.

V široki plitvi skledi zmešajte ½ čajne žličke mlete kurkume, 1 žlico riževega kisa in dobro premešajte.
Dodajte tofujeve zrezke in jih obrnite, da se obložijo z marinado. Postavite na stran za eno uro.

Pečico segrejte na 200 °C.

Riž skuhajte v skladu z navodili na embalaži, nato ga odcedite.
Na krožnik nasujte drobtine in sezamova semena. Tofu vzemite iz marinade in ga obložite z mešanico drobtin in semen, dokler ni popolnoma prekrit.
Pokapajte ga z malo oljčnega olja, nato ga prestavite na pladenj v pečici in pecite 30 minut ali dokler ne postane zlat in hrustljav.

Za pripravo preliva ostalo marinado ter ½ žličke curryja v prahu. Vmešajte 50 ml vode.
Iz ½ ananasa odstranite sredico in ga narežite na 4 rezine. V suhi, vroči ponvi jih na vsaki strani pecite 3 minute ali dokler lepo ne zoglenijo.

V kuhinjskem robotu zmeljite 2 sveža čilija, 4 spomladanske čebule in mešano zelenjavo.

Riž, zelenjavo in koriandrove liste razdelite v 4 sklede. Hrustljave tofu zrezke narežite na rezine in jih razdelite v sklede. Dodajte še rezino zoglenelega ananasa in kanček preliva.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine s koruzno omako
Naprej
Veganski čokoladni piškoti
Nazaj
Testenine s koruzno omako
Naprej
Veganski čokoladni piškoti

Dodajte Komentar