Sestavine
-
400 g Čvrsti tofu
-
1/2 žličke Kurkuma
-
2 žlici Rižev kis
-
300 g Rjavi riž
-
50 g Drobtine
-
30 g Sezamovo seme
-
Oljčno olje
-
1/2 žličke Curry
-
1/2 Ananas
-
2 x Čili
-
4 x Čebula - mlada
-
400 g Kuhana mešana zelenjava, narezane na kocke (stročji fižol, korenje, grah ali zelena)
Navodila
Tofu osušite s kuhinjskim papirjem in narežite na 4 “zrezke”.
V široki plitvi skledi zmešajte ½ čajne žličke mlete kurkume, 1 žlico riževega kisa in dobro premešajte.
Dodajte tofujeve zrezke in jih obrnite, da se obložijo z marinado. Postavite na stran za eno uro.
Pečico segrejte na 200 °C.
Riž skuhajte v skladu z navodili na embalaži, nato ga odcedite.
Na krožnik nasujte drobtine in sezamova semena. Tofu vzemite iz marinade in ga obložite z mešanico drobtin in semen, dokler ni popolnoma prekrit.
Pokapajte ga z malo oljčnega olja, nato ga prestavite na pladenj v pečici in pecite 30 minut ali dokler ne postane zlat in hrustljav.
Za pripravo preliva ostalo marinado ter ½ žličke curryja v prahu. Vmešajte 50 ml vode.
Iz ½ ananasa odstranite sredico in ga narežite na 4 rezine. V suhi, vroči ponvi jih na vsaki strani pecite 3 minute ali dokler lepo ne zoglenijo.
V kuhinjskem robotu zmeljite 2 sveža čilija, 4 spomladanske čebule in mešano zelenjavo.
Riž, zelenjavo in koriandrove liste razdelite v 4 sklede. Hrustljave tofu zrezke narežite na rezine in jih razdelite v sklede. Dodajte še rezino zoglenelega ananasa in kanček preliva.
(Foto: pexels.com)