Sestavine
-
500 g Regrat
-
4 x rezin Slanina
-
po okusu Sol
-
1 žlica Kristalni sladkor
-
1/2 skodelice Smetana
-
4 žlice Kis
-
2 žlici Maslo
-
1/2 čajne žličke Mleta paprika
-
2 x Jajce
-
po okusu Črni poper
Navodila
Regrat skrbno operite. Zvijemo ga v krpo in osušimo. Dajte ga v skledo za solato in postavite na hladno mesto.
Slanino narežite na majhne kocke, jo na hitro prepražite in jo damo po regratu. V ponev dajte maslo in smetano ter ju stopite na nizki temperaturi. Ubijemo še jajca, dodamo sol, poper, sladkor in kis ter jih zmešamo z rahlo toplo smetanovo zmesjo.
Kuhajte na močnem ognju, dokler se preliv ne zgosti. Zelo vroče prelijemo čez regrat, dobro premešamo in postrežemo.