Sestavine
-
TESTO
-
1 kocka kvasa
-
1 vrečka kislega testa
-
750 g moke
-
200 g mleka
-
150 g kisle smetane
-
50 g sladkorja
-
3 jajca
-
7 žlic olja
-
2 mali žlički soli
-
NADEV
-
180 g kisle smetane
-
120 g sladkorja
-
1 jajce za premaz
-
750 g jagod
Navodila
Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez olja in zamesimo kvašeno testo.
Med mešanjem postopno dodamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo s kislo smetano, posujemo na koščke narezane jagode, sladkor in vse skupaj zvijemo v zavitek.
Zavitek razrežemo na širše rezine, te pa zložimo pokončno v model in pustimo vzhajati.
Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem in damo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 stopinjah celzija približno 40 minut, da se lepo obarva in prepeče.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Moki primešamo kislo testo. Kvas raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez olja in zamesimo kvašeno testo.
Med mešanjem postopno dodamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo s kislo smetano, posujemo na koščke narezane jagode, sladkor in vse skupaj zvijemo v zavitek.
Zavitek razrežemo na širše rezine, te pa zložimo pokončno v model in pustimo vzhajati.
Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem in damo v vročo pečico. Pečemo ga pri 175 stopinjah celzija približno 40 minut, da se lepo obarva in prepeče.
|