Sestavine
-
500 g skute
-
10 žlic moke
-
ščepec soli
-
OMAKA
-
100 g gorgonzole
-
pol lončka kisle smetane
-
špinača
Navodila
Njoke pripravimo tako, da skuto dobro zmešamo z moko. Solimo po okusu. Vse skupaj za pol ure damo v hladilnik, nato oblikujemo na pomokani površini dolge svaljke, ki jih z vilicami razkosamo na približno tri centimetrske njoke. Tako pripravljene njoke lahko zamrznemo in uporabimo kdaj drugič ali pa jih takoj skuhamo v kropu. Čas kuhanja je zelo kratek.
K domačim skutnim njokom se odlično poda omaka iz gorgonzole in kisle smetane, ki jo pripravimo na nizki temperaturi, saj omaka ne sme zavreti. Dodamo lahko tudi malo špinače skupaj k omaki.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
Njoke pripravimo tako, da skuto dobro zmešamo z moko. Solimo po okusu. Vse skupaj za pol ure damo v hladilnik, nato oblikujemo na pomokani površini dolge svaljke, ki jih z vilicami razkosamo na približno tri centimetrske njoke.
Tako pripravljene njoke lahko zamrznemo in uporabimo kdaj drugič ali pa jih takoj skuhamo v kropu.
Čas kuhanja je zelo kratek.
K domačim skutnim njokom se odlično poda omaka iz gorgonzole in kisle smetane, ki jo pripravimo na nizki temperaturi, saj omaka ne sme zavreti.
|