0 0
Polnjena focaccia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Moka
7 g Suhi kvas
Oljčno olje
700 g Fižol stročji
4 stroki Česen
20 g Peteršilj
50 g Parmezan
1 x Limona
30 g Drobtine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjena focaccia

LASTNOSTI:

    Božanski vonj po italijanski kuhinji.

    • 2 h
    • Porcije 10
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V veliko skledo dajte moko in 5 g morske soli ter na sredini naredite jamico. Zmešajte kvas v 300 ml mlačne vode, počakajte nekaj minut, nato pa ga postopoma vlijte v jamico, mešajte in z zunanje strani dodajate moko, da nastane testo. Gnetite ga na pomokani površini 10 minut ali dokler ne postane gladko.

    Testo dajte v rahlo naoljeno skledo, pokrijte s čisto vlažno brisačo in ga na toplem mestu vzhajajte 1 uro.

    Medtem fižol stresite v skledo. Česen in peteršilj drobno sesekljajte in ju dodajte fižolu ter prilijte 75 ml oljčnega olja. Dodajte nariban parmezan in limonino lupinico, iztisnite limonin sok, začinite, premešajte in dobili ste nadev za focaccio.

    Pekač rahlo naoljite in enakomerno posujte z drobtinami. Testo razvaljajte ali raztegnite. Polovico testa položite na pladenj, preostanek pa pustite viseti. V enakomerni plasti prelijte mešanico fižola, pri tem pa ohranite nekaj olja. Previsno testo prepognite čez vrh, ga pokapajte z rezerviranim oljem, nato pa ga s prsti nežno potisnite navzdol. V testu naredite veliko vdolbinic in jamic. Pokrijte s čisto vlažno brisačo in pustite, da testo malo naraste.

    Pečico segrejte na 220 ºC. Testo potresite z morsko soljo, nato pa ga pecite 25 minut ali dokler se ne zapeče. Pustite, da se ohladi, nato ga narežite in postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Rabarbarina pita
    Naprej
    Sadni trikotnik
    Nazaj
    Rabarbarina pita
    Naprej
    Sadni trikotnik

    Dodajte Komentar