Sestavine
-
(2 x 250 g ) Piščančja prsa
-
(o.3) skodelice) Sir Mozzarelanariban
-
(50 g) Špinača
-
(60 g) Suhi paradižniki
-
(1 šopek) Brokoli
-
(2 skodelici) Stročji fižol - kuhan
-
Zobotrebci
-
Olje sončnično
-
(600 g) Sladki krompir - olupljen
-
(po želji) Črni poper
Navodila
Pečico segrejte na 180ºC. Piščančje prsi vodoravno razrežite na 4 tanke fileje. En kos piščanca položite med dva kosa peki papirja in ga stisnite do enakomerne debeline.
Piščančje fileje položite na čisto delovno površino in vsakega prekrijte s četrtino špinače. Potresite s sirom in na sredino vsakega zavitka položite četrtino paradižnika. Vsak file trdno zvijemo s krajše strani, da zapremo nadev. Zavarujte z zobotrebcem.
Na veliko ponev, ki se ne prijema, razpršite olje in jo segrejte na visoki temperaturi. Piščanca na obeh straneh pecite 1 minuto ali dokler se ne zlato obarva. Prenesite na zgornjo ploščo in pecite še 15-20 minut ali dokler ni povsem pečen. Medtem sladki krompir kuhajte v loncu z vrelo vodo, dokler se ne zmehča. Odcedite jo, vrnite v ponev in zmešajte do gladkega. Vmešajte drobnjak. Piščanca narežite na debele rezine ter dodajte pire, brokoli in fižol.