Sestavine
-
60 ml Arašidovo oljelahko tudi sončnično
-
200 g Jajčevecnarezani
-
100 g Grahblanširan
-
1 x Čebula šalotka
-
70 g Čilijeva pasta
-
2 x Čili
-
1 šopek Bazilikalisti
-
500 g Piščančje meso
-
Rižza postrežbo
-
Jajceocvrto, za postrežbo
Navodila
V voku na srednje visoki temperaturi segrejte 2 žlici olja. Dodajte jajčevce, jih začinite in jih kuhajte 3-4 minute. Jajčevce dajte na stran, na ponvi pa segrejte žlico olja.
Čebulo, čilijevo pasto, polovico čilija in baziliko kuhajte 2-3 minute, dokler se ne zmehčajo. Dodajte piščanca in ga kuhajte 10 minut ali dokler ne porumeni. Jajčevce vrnite v ponev in jih premešajte, da se segrejejo.
Na krožnike razdelite riž in piščanca. Na vrhu dodajte preostalo baziliko in čili ter ocvrto jajce.
(Foto: pexels.com)