Sestavine
-
1 x Por
-
2 x Strok - česen
-
3 x - 4 x Korenje
-
2 x Stebla zelena
-
0.5 kg Piščanecpiščančja stegna ali piščančja prsa
-
Olivno olje
-
Poper
-
Sol
-
Muškatni orešček
-
250 g Tortelinisirovi, špinaćni, mesni
-
Peteršilj
-
Curry
Navodila
Piščanca oziroma piščančje kose začinite s česnom, karijem, soljo in poprom. Na olivnem olju popecite, da se zapeče do zlate barve, dodajte še narezano korenje in še malo popražite.
Zalijte s približno 7 dl vode, dodajte še sesekljano zeleno in por ter začinite s soljo, popoprajte in dodajte še muškatni orešček. Pokrijte in kuhajte na srednjem ognju še približno 40 minut.
Ko je piščanec kuhan, ga vzemite iz juhe in narežite na majhne koščke. Ponovno dajte nazaj v juho in sedaj še dodajte torteline. Vse skupaj kuhajte 8-10 minut, da so tortelini dobro skuhani. Postrezite s svežim sesekljanim peteršiljem.