0 0
Pire iz repe in krompirja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Slanina
450 g Krompir
450 g Repa
60 g Maslo
1 ščepec Poper - beli
0.5 žličke Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pire iz repe in krompirja

LASTNOSTI:

    To je tradicionalna škotska jed, ki jo Škoti imenujejo orkney clapshot. Ime pa je dobila po otoku Orkney.

    • 40 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Repo in krompir operite, olupite in zopet še enkrat operite. Vso zelenjavo narežite na manjše koščke in jo dajte v lonec. Prelijte le s toliko hladne vode, da bo voda segala 2 prsta nad zelenjavo, posolite in pristavite na štedilnik. Počakajte da zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte še 20 minut.

    Slanino narežite na tanjše, ožje rezine. Pristavite ponev in v njej segrejte malo olja in na njem 5 minut med mešanjem pražite slanino. Slanina mora biti zapečena tako, da bo hrustljava.

    Repo in pa kuhan krompir odcedite in dajte v skledo. Dodajte maslo in poper ter takoj (še vročo) zelenjavo zmečkajte v gladek pire brez koščkov.

    Pire porazdelite na krožnike in potresite še s praženo slanino.

    Dober tek!

    Opomba: V pire lahko vmešate tudi nasekljan drobnjak, seveda če želite, po vaši želji.

    (Foto: Getty Images)

     

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Sirov sufle
    Naprej
    Omaka s tuno
    Nazaj
    Sirov sufle
    Naprej
    Omaka s tuno

    Dodajte Komentar