Sestavine
-
100 g Slanina
-
450 g Krompir
-
450 g Repa
-
60 g Maslo
-
1 ščepec Poper - beli
-
0.5 žličke Sol
Navodila
Repo in krompir operite, olupite in zopet še enkrat operite. Vso zelenjavo narežite na manjše koščke in jo dajte v lonec. Prelijte le s toliko hladne vode, da bo voda segala 2 prsta nad zelenjavo, posolite in pristavite na štedilnik. Počakajte da zavre, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte še 20 minut.
Slanino narežite na tanjše, ožje rezine. Pristavite ponev in v njej segrejte malo olja in na njem 5 minut med mešanjem pražite slanino. Slanina mora biti zapečena tako, da bo hrustljava.
Repo in pa kuhan krompir odcedite in dajte v skledo. Dodajte maslo in poper ter takoj (še vročo) zelenjavo zmečkajte v gladek pire brez koščkov.
Pire porazdelite na krožnike in potresite še s praženo slanino.
Dober tek!
Opomba: V pire lahko vmešate tudi nasekljan drobnjak, seveda če želite, po vaši želji.
(Foto: Getty Images)