0 0
Pica v obliki srca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

x1 skodelica Voda
x2 žlici Mleko
x2 žlički Kristalni sladkor
x1 1/4 čajne žličke Sol
x1 žlica Mast
x1 žlica Olivno olje
x1 skodelica Univerzalna moka
x1 1/4 čajne žličke Suhi kvas
x2 skodelici Krušna moka
x1 žlica Trdega zdroba (ali koruznega zdroba)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pica v obliki srca

  • 1 h
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Uporabite samo univerzalno moko. V skledo dajte vodo, mleko, sladkor, sol, skrajšano maščobo in oljčno olje ter raztopite sladkor in sol. Vmešajte kvas, zdrob ali koruzni zdrob, univerzalno moko in gnetite, da dobite mehko, a ne preveč lepljivo testo (8-10 minut). Počakajte, da pokrito z brisačo počiva približno 45 minut.

Pred uporabo testo zelo nežno odmašite in ga pustite počivati še 15 minut, preden ga uporabite v receptu. Testo lahko v naoljeni plastični vrečki hranite v hladilniku do dva dni.

Testo oblikujte v srce. Prelijte z najljubšo omako in dodatki. Pecite v vroči pečici pri temperaturi 220 – 230 °C 15-20 minut.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Enostavno testo za pico
Naprej
Kranjska klobasa
Nazaj
Enostavno testo za pico
Naprej
Kranjska klobasa

Dodajte Komentar