Sestavine
-
400 g odmrznejega listnatega testa
-
6 žlic paradižnikove omake za pico
-
100 g rezin kuhanega ali pečenega pršuta
-
100 g naribanega siraedamec
-
0.25 žličke suhega origana
-
1 jajce
Navodila
Popestrite zabavo s prijatelji ali pa kakšno drugo priložnost s slastnimi in ekspresno pripravljenimi pica polžki iz listnatega testa.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo v pravokotnik, velikosti približno 40 x 30 cm. Namažemo ga s paradižnikovo omako in obložimo z rezinami pršuta (šunke). Nato po pršutu potrosimo nariban sir in origano. Vse skupaj na krajšem koncu previdno zvijemo v rolado, ki jo za 10 minut postavimo v hladilnik.
|
2
Narejeno
|
Peka
Ohlajeno rolado z ostrim nožem narežemo na približno 1 cm debele kolobarje, ki jih razporedimo po pekaču. V skledici razžvrkljamo jajce in z njim po vrhu premažemo kolobarje. Pekač za 15 do 20 minut potisnemo v ogreto pečico.
Pečene pica polžke 5 minut hladimo na pekaču, nato pa jih preložimo na krožnik ali pladenj in postrežemo.
|