0 0
Pečeni fileti “Margo”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg Filejev riba (trska, polenovka)
Stopljeno maslo
2 x čajna žlička Sol
1 čajna žlička (ni nujno) Mononatrijev glutamat
1 čajna žlička Mleti črni poper
2 skodelici Mleko
2 žlici Maslo
2 žlici Moka
1 skodelica Preostalo mleko, v posodi za peko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeni fileti “Margo”

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ribje fileje narežite na koščke velikosti porcije. Kose premažite s stopljenim maslom in posujte s soljo, glutamatom in poprom.

Položite jih v plitvo posodo za peko in popolnoma prelijte z mlekom. Pečemo nepokrito v zmerno vroči pečici pri 180 stopinjah Celzija 30 minut.

Ribo odstranite na topel krožnik in jo ohranite toplo, da bi jo lahko postregli, pripravite še smetanovo omako, kot sledi: raztopite maslo in odstranite z ognja. Moko zmešajte do gladkega in postopoma dodajte 1 skodelico preostalega mleka. Vrnite na ogenj in nenehno mešajte, dokler se ne zgosti. Po želji dodajte začimbe, gobe, malo peteršilja ali pimienta za barvo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
ribje kroglice v juhi
Naprej
Dimljeni losos s kislo smetano in kumaricami
Nazaj
ribje kroglice v juhi
Naprej
Dimljeni losos s kislo smetano in kumaricami

Dodajte Komentar