0 0
Pečene nadevane hruške

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
5 x Hruška
2 žlički Mleti cimet
1 žlička Kumina
70 g Orehova jedrca
20 g Pinjole
20 g Ingver

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečene nadevane hruške

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Okusna predjed.

  • 1 h
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 ºC.

Hruške razpolovite in odstranite sredico ter jih vse položite z rezano stranjo navzgor na pekač, eno hruško pa shranite.
Potresite 1 čajno žličko cimeta in kumine ter jih dajte v pečico za 20 do 25 minut, dokler ne porjavijo na robovih in se meso zmehča. Počakajte, da se ohladijo.

Na pekač položite orehe in pinjole ter jih 4 do 5 minut pražite v pečici. Nekaj popečenih pinjol za postrežbo dajte na stran.

Ko se hruške ohladijo, iz štirih polovic izdolbemo večino mesa, vendar ga pustimo le toliko, da se stranice ne sesedejo.
4 druge polovice pečenih hrušk sesekljajte in jih skupaj z izdolbenim hruškovim mesom in praženimi oreščki dajte v kuhinjski robot. Dodajte steblo ingverja in preostanek cimeta ter zmiksajte.

Mešanico razdelite med izdolbene hruškove lupine. Rezervirano hruško olupite in odstranite sredico, jo po dolžini narežite na tanke rezine in na vsako nadevano hruško položite nekaj rezin.

Okrasite z nekaj sesekljanimi praženimi pinjolami in postrezite toplo ali hladno.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelo enostaven veganski burrito
Naprej
Fižolova pomaka
Nazaj
Zelo enostaven veganski burrito
Naprej
Fižolova pomaka

Dodajte Komentar