0 0
Pečena jajca v začinjeni omaki s fižolom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula srednje velika čebula
2 žlici Olivno olje
2 x Strok - česen
1 x Korenje
1 pločevinka Fižol rjavi, beli ali rdeči fižol (400 g pločevinka)
1/4 žličke Čili čilijevi kosmiči
1 žlička Paprika - mleta mleta (dimljena) paprika)
1 pločevinka Paradižnik paradižnik v koščkih (400 g pločevinka)
2 x - 4 x Jajce
Peteršilj - svež nekaj vejic svežega peteršilja
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena jajca v začinjeni omaki s fižolom

LASTNOSTI:

    Odlično kosilo, ki je povsem enostavno za pripravo in pa na hitro pripravljeno. Ker vaše kosilo vsebuje fižol in jajca, je jed zelo hranljiva in po zaužitju še nekaj časa ne boste čutili lakote. 

    • 50 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Čebulo in česen olupite in vsakega na drobno sesekljamo, vsakega ločeno. Korenje očistite (po želji olupite ali postrgajte z nožem), operite in narežite na manjše kose. Fižol splaknite pod tekočo vodo.

     

    Na kuhalnik dajte ponev, ki jo boste lahko potisnili v pečico, in v njej segrejte olje. Na olju najprej popražite čebulo in pa korenje. Ko se zelenjava nekoliko zmehča, dodajte česen in čilijeve kosmiče ter na srednje močnem ognju, med mešanjem, vse skupaj pražite še 2-3 minute.

     

    V ponev dodajte fižol, paradižnik in pa mleto papriko. Dobro premešajte vse skupaj, pokrijte ponev in pustite, da se omaka na srednjem ognju kuha tako dolgo, dokler se malenkost ne zgosti. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu.

     

    Peteršilj oplaknite pod tekočo vodo in nato osušite peteršilj. Stebla na drobno narežite na koščke in jih dodajte v omako, liste pa nasekljajte na grobo. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

     

    Ko se omaka dovolj zgosti, s kuhalnico naredimo v njo vdolbine, v katere nežno ubijte jajca, ki jih rahlo solite in poprate. Vse skupaj pecite v ogreti pečici 10-15 minut. Če želite, da dosežete, da rumenjak ostane še tekoč v sredini, pecite približno 10 minut in ponev nato vzemite ven iz pečice. Sicer pa vse skupaj pecite še nekaj minut oziroma toliko časa, da bo jajce pečeno povsem po vašem okusu.

     

    Ko so jajca pečena, ponev vzemite ven iz pečice. Po vrhu potresite nasekljan peteršilj in pripravljeno jed postrezite neposredno na mizo kar v ponvi, v kateri ste pripravili jed.

     

    Dober tek!

     

    Opomba: Če nimate ponve, ki je primerna, ognjevarna za pečico, lahko omako pripravite tudi v manjšem loncu. Ko je omaka pripravljena, jo potresite v pekač in dodajte še jajca. V ogreto pečico nato dajte pekač. Po vaši želji v omako dodajte narezano svežo papriko.

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Karbonara s piščancem
    Naprej
    Narastek s piščancem in ajdovo kašo
    Nazaj
    Karbonara s piščancem
    Naprej
    Narastek s piščancem in ajdovo kašo

    Dodajte Komentar