0 0
Pečen sladki krompir z mešano solato s semeni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje
2 x Sladki krompir narezan na koščke
3 žlice Gochujang (korejska omaka s čilijem)
1 žlica Rižev kis
250 g Mešana semena kuhana
pest Redkvica narezane na četrtine
1⁄4 Kumara narezana
1⁄2 Paprika narezana na rezine
majhen šopek Koriander natrgan
1 žlica Sezamovo seme popečena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen sladki krompir z mešano solato s semeni

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
Kuhinja:

Nizkokalorična veganska solata s pečenim sladkim krompirjem, mešanimi semeni, redkvicami in kumarami, obogatena s korejskim prelivom.

  • 45 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. Olje in sladki krompir dajte v skledo z nekaj začimbami in dobro premešajte. Preložite ga na pekač in pecite 25 minut, da se zmehča in postane hrustljav. Vzemite ga iz pečice premažite z gochujangom (korejska omaka s čilijem), nato pa ga vrnite v pečico za nadaljnjih 15-20 minut.

Za preliv v skledi stepite 2 žlici gochujanga s 50 ml vode, riževim kisom in malo začimb. Mešana semena segrejte po navodilih na embalaži, ga prelijte v skledo in zelo dobro premešajte. Počakajte, da se ohladijo, nato vmešajte redkvice, kumare, poper in koriander. Na krožnike naložite kupčke, nato pa dodajte rezine sladkega krompirja in potresite popečena sezamova semena.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti iz bučk
Naprej
Veganski kruhki
Nazaj
Polpeti iz bučk
Naprej
Veganski kruhki

Dodajte Komentar