Sestavine
-
1 1/2 skodelice Rjavi riž
-
2 stroka Česenzdrobljena
-
2 žlički Ingvernariban, sveži
-
625 ml Vodavrela
-
2 žlički Oljčno olje
-
2 x Korenjegrobo naribana
-
150 g Grahzamrznjen
-
100 g Šunkanarezana
-
3 x Čebula šalotkatanke rezine, prihranite vršičke
-
2 žlici Sojina omaka
-
3 x Jajce
Navodila
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Riž dajte v pekač, velikosti 30 x 20 cm. Dodajte česen in ingver ter prilijte vodo in olje. Premešajte, da se sestavine povežejo.
Posodo tesno pokrijte s folijo in pecite 45 minut. Nato vmešajte korenček, grah, šunko, šalotko in sojino omako. Tesno pokrijte in pecite še 10 minut. Odstranite in zavrzite folijo.
V riževo zmes naredite 3 vdolbine in v vsako ubijte jajce. Vsako jajce rahlo stepite z vilicami, ne da bi ga vmešali v riž. Vrnite v pečico in nepokrito pecite še 7 minut oziroma dokler jajce ne postane trdno. Jajce v posodi grobo narežite in premešajte. Poševno narežite vršičke šalotke in jih potresite po riževi mešanici. Postrezite oblitega sojino omako.
(Foto: pexels.com)