Sestavine
-
1 x (3,6 kg) Losos
-
po okusu Sol
-
poi okusu Mleti črni poper
-
0,5 kg Veliki kreker
-
1 x Korenje
-
2 x čebula - drobno sesekljana
-
1 skodelica Peteršilj
-
1 čajna žlička Žajbelj
-
1 čajna žlička Gorčica
-
1 čajna žlička Timijan
-
2 x Jajce
-
1 skodelica Stopljeno maslo, margarina ali slanina
-
1 skodelica Maslu prepražene krušne drobtine
Navodila
Lososu odstranite hrbtenico. Notranjost ribe posujte s soljo in poprom. Zdrobite krekerje.
Dodajte korenje, čebulo, zeleno, peteršilj, začimbe, dobro stepena jajca in stopljeno maslo, margarino ali slanino.
Dobro premešajte in položite v ribjo votlino. Postavite v namaščen pekač in pecite 3 ure pri temperaturi 160 stopinj Celzija.
Odstranite iz pečice in odstranite zgornjo kožo. Obložite z naslednjo mešanico na maslu prepraženih drobtin in mlete čebule. Postavite v pečico in približno 15 minut pražite. Okrasite in postrezite.