Sestavine
-
400 g rezancev
-
0.5 dl olja
-
200 g mladega sira
-
2 jajci
-
2 dl kislega mleka
-
200 g kajmaka
-
1 l vode
-
žlička soli
Navodila
Rezance (domače ali kupljene) kuhajte v soljeni vodi dokler voda skoraj ne povre, vmes pa občasno premešajte. Potem dodajte olje in nadrobljeni sir ter med neprestanim mešanjem rezance pražite 10 minut. Vsujte jih v namaščen pekač in prelijte s stepenimi jajci in kislim mlekom.
V pečici jih pecite 20 minut pri 200 stopinjah celzija tako, da se jed zapeče.
Zapečene rezance narežite na kocke in jih servirajte s po eno žlico kajmaka.
Želimo vam dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in praženje
Rezance (domače ali kupljene) kuhajte v soljeni vodi dokler voda skoraj ne povre, vmes pa občasno premešajte.
Potem dodajte olje in nadrobljeni sir ter med neprestanim mešanjem rezance pražite 10 minut.
Vsujte jih v namaščen pekač in prelijte s stepenimi jajci in kislim mlekom.
|
2
Narejeno
|
Peka
V pečici jih pecite 20 minut pri 200 stopinjah celzija tako, da se jed zapeče.
Zapečene rezance narežite na kocke in jih servirajte s po eno žlico kajmaka.
Želimo vam dober tek!
|