Sestavine
-
3x Strok - česen
-
2 žlici Olje - sezam
-
55 g Rjavi sladkor
-
240 ml Goveja juha
-
2 žlici koruznega škroba
-
po želji Sezamovo seme
-
2 žlici Voda
-
455 g Bočni zrezek, narezan na tanke trakove
-
0,5 čajne žličke naribanega ingverja
-
80 ml Sojina omaka
-
85 g Med
-
700 g Brokolijevih cvetov
Navodila
V naoljeni ponvi na srednje visoki temperaturi pecite zrezek, dokler se ne skuha do konca. Odstranite ga iz ponve.
Dodajte še malo olja, nato v ponev dodajte česen in ingver. Dušite, dokler se ne zmehča.
Dodajte sezamovo olje, sojino omako, rjavi sladkor, med in govejo juho. Mešajte, dokler se ne povežejo.
Dodajte brokolijeve cvetove.
V ločeni skledi zmešajte koruzni škrob in vodo. Dodajte mešanici brokolija. Zavrite, dokler se omaka ne zgosti.
V zmes dodajte govedino in jo postrezite z rižem, po želji s sezamovimi semeni.