Sestavine
-
1 kg na pol kuhane cvetače
-
1 žlica mleka
-
2 žlici nastrganega parmezana
-
2 jajci
-
moka za paniranje
-
kruhove drobtine za paniranje
-
sol in poper po okusu
-
olje za cvrenje
Navodila
Cvetačo narežemo na cvetove in jo posolimo ter popopramo. V dobro stolčena jajca vmešamo žlico mleka in nastrgan parmezan. Cvetove povaljamo v moki, jajcu in kruhovih drobtinah ter jih ocvremo v vročem olju.
K ocvrti cvetači se prilega kakšna majonezina omaka.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Cvetačo narežemo na cvetove in jo posolimo ter popopramo. V dobro stolčena jajca vmešamo žlico mleka in nastrgan parmezan. Cvetove povaljamo v moki, jajcu in kruhovih drobtinah ter jih ocvremo v vročem olju. K ocvrti cvetači se prilega kakšna majonezina omaka.
|