Sestavine
-
1 x Čebula
-
250 g Gobe
-
200 g Goveji zrezek
-
Oljčno olje
-
1 žlička Timijan
-
2 x Jajce
-
1 lonček Univerzalna moka
-
100 g Mlada špinača
-
300 g Listnato testo
Navodila
Olupite čebulo in jo skupaj z gobami grobo sesekljajte. Zrezek začinite z morsko soljo in veliko črnega popra ter ga namažite z 1 žličko oljčnega olja. Pecite ga na ponvi 2 minuti na vsaki strani, nato pa ga postavite na krožnik.
Ponev s čebulo in gobami postavite na srednje močan ogenj. Vmešajte timijan. Kuhajte 15 minut in mešajte. Gobjo mešanico zmeljite, da dobite gladek gobji namaz. 1 jajce, moko, špinačo, ščepec soli in 1 skodelico vode v mešalniku zmešajte do gladkega, da dobite maso za omleto.
Ponev ponovno postavite na srednje močan ogenj, jo namastite z oljem in vanjo vlijte tanko plast mase. Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Omleto položite na velik list folije za živila. Enakomerno premažite z gobovim namazom. Na sredino omlete položite zrezek, nato pa ga zavijte v zavitek. Na listnato testo položite zavit zrezek. Vse premažite z jajcem, nato pa testo prepognite čez zavit zrezek, da dobite nekakšen “hlebček”.
Pecite 25 minut ali dokler testo na vrhu ni zlato.
(Foto: pexels.com)