Sestavine
-
0.75 kg Mešano mleto meso
-
1 x Čebula
-
1 x Jajce
-
Peteršiljščepec
-
Solpo okusu
-
Česen2 stroka
-
Poperpo okusu
-
Mleko
-
Kruhstar bel kruh
-
2 žlici Moka
-
2 žlički Olje
-
1 l Juhavoda z jušno kocko
-
Sol
-
Sladkor1 kavna žlička
-
0.25 kg Paradižnikpasiran
-
Rožmarin
-
Bazilika
-
Poper
-
Muškatni orešček
Navodila
Kruh namočite v hladno mleko, ga za nekaj časa zmehčajte, dobro ožamite in dajte v skledo.
Dodajte meso, česen, začimbe in čebulo, rahlo prepražite, nato dodajte jajca in premešajte.
Maso z roko dobro premešajte. Iz te mase naredite kroglice, povaljajte z drobtinami in na hitro popecite na olju.
Sveže pečene kroglice polagajte na papirnato brisačo in pripravite omako.
Recept za omako:
2 žlici moke in 1 žličko sladkorja prepražimo, ko porumeni, prilijte še 1 liter juhe (oziroma vodo, iz katere ste predhodno skuhali jušne kocke), dobro premešajte, da ne bo grudic in prepražite na olju.
Nato dodajte še pasiran paradižnik. Omaka ne sme biti pregosta ali preredka, ravno pravšnja.
Če je treba, omako še malo posolite. Dodajte poper, baziliko, rožmarin in muškatni orešček ter zavrite.
Dodajte mesne kroglice in dušite na majhnem ognju 30 minut.