0 0
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.75 kg Mešano mleto meso
1 x Čebula
1 x Jajce
Peteršilj ščepec
Sol po okusu
Česen 2 stroka
Poper po okusu
Mleko
Kruh star bel kruh
2 žlici Moka
2 žlički Olje
1 l Juha voda z jušno kocko
Sol
Sladkor 1 kavna žlička
0.25 kg Paradižnik pasiran
Rožmarin
Bazilika
Poper
Muškatni orešček

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

  • 75 minut
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Kruh namočite v hladno mleko, ga za nekaj časa zmehčajte, dobro ožamite in dajte v skledo.

Dodajte meso, česen, začimbe in čebulo, rahlo prepražite, nato dodajte jajca in premešajte.

Maso z roko dobro premešajte. Iz te mase naredite kroglice, povaljajte z drobtinami in na hitro popecite na olju.

Sveže pečene kroglice polagajte na papirnato brisačo in pripravite omako.

 

Recept za omako:

2 žlici moke in 1 žličko sladkorja prepražimo, ko porumeni, prilijte še 1 liter juhe (oziroma vodo, iz katere ste predhodno skuhali jušne kocke), dobro premešajte, da ne bo grudic in prepražite na olju.

Nato dodajte še pasiran paradižnik. Omaka ne sme biti pregosta ali preredka, ravno pravšnja.

Če je treba, omako še malo posolite. Dodajte poper, baziliko, rožmarin in muškatni orešček ter zavrite.

Dodajte mesne kroglice in dušite na majhnem ognju 30 minut.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Preprosta rižota
Naprej
Navadni polpeti
Nazaj
Preprosta rižota
Naprej
Navadni polpeti

Dodajte Komentar